Tårnet

June 20, 2017

Byggherre: Tårnet AS

Kontraktsum: 30 MNOK

Prosjektleder: Bjørn Tore Berg

Anleggsleder: Åge Hollandsbjerg

 

Vestviken Entreprenør har inngått en avtale om totalentreprise i samspill med Tårnet AS. Oppdraget består i å renovere det 65 meter høye Oxer-tårnet på Økern i Oslo slik at det kan leies ut. 

 

Oxer-tårnet er et av Oslos høyeste byggverk, og har en spektakulær utsikt fra toppen. Tårnet ble bygget i 1962 for Standard Telefon og Kabelfabrik (STK) og var en del av produksjonen for såkalte PEX-kabler. STK ble kjøpt opp av Alcatel i 1987 og tårnet har stått ubrukt siden den tid.

 

Oxer-tårnet er en del av Oxer Eiendom sitt største utviklingsprosjekt Kabelgata. Et prosjekt på 55 mål / 130.000 m2 og på størrelse med Sørenga i Bjørvika. Vår målsetning er at Kabelgata skal bli hjertet i Hovinbyen som er Oslo kommune sitt store byutviklingsprosjekt for de kommende år. 
 
Med base i Oxer-tårnet er målsetning for Tårnet AS å gjøre Hovinbyen og Kabelgata bedre kjent og tilgjengelig for Oslos befolkning, samt skape kulturelt sentrum og pulserende miljø. Oxer-tårnet vil trolig stå ferdig transformert i Q1 2018, og inn flytter noen av Norges ledende aktører innen musikk, kunst, og kultur. 

 


 
 

Share on Facebook
Please reload

Siste prosjekter
Please reload

Søk etter tags
Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Social Icon

© 2017 - Vestviken Entreprenør AS